پرولاپس رکتوم

پرولاپس رکتوم

پرولاپس در اصطلاح به معنی بیرون زدن احشاء از طریق یکی از منافذ طبیعی بدن است که در مورد رکتوم به بیرون زدن قسمتی از روده بزرک یا راست روده از مقعد گفته میشود . پرولاپس رکتوم علت صد در صد مشخصی ندارد ولی یبوست طولانی مدت ، ضعف عضلات کف لگن ، زایمانهای مکرر ، زور زدن طولانی در هنگام اجابت مزاج و ضعف های ژنتیکی که باعث شلی احشاء لگنی میشود از علل آن به شمار می آید.

پرولاپس میتواند بصورت خروج واضح روده از مقعد به بیرون باشد که به آن پروسیدنشیا procidentia یا پرولاپس خارجی رکتوم گفته میشود یا اینکه در موارد شایع تر فقط تو رفتگی دو قسمت از روده بزرگ به داخل همدیگر اتفاق می افتد که در مورد اخیر که شایع تر هم هست قسمتی از روده بزرگ وارد راست روده شده که خود منجر به بروز دفع سخت و یا ناتوانی در دفع می گردد. به این حالت پرولاپس داخلی رکتوم گفته میشود.

بیماران در موارد پرولاپس خارجی رکتوم به علت خروج توده از مقعد معمولا از بیماری خود آگاه بوده و مراجعه پزشکی دارند و جهت درمان اقدام میکنند ولی در موارد پرولاپس داخلی تا مدتها از اینکه مشکلی در ناحیه کف لگن دارند آگاه نیستند و سختی دفع را به یبوست مرتبط میدانند و دنبال درمان نیستند . در واقع بسیاری از بیماران که در جامعه به علت مشکل یبوست دنبال درمان هستند دچار مشکل سندرم دفع سخت هستند که یکی از علل آن پرولاپس داخلی رکتوم است.

علائم پرولاپس

از علائم این بیماری میتوان به زور زدن طولانی مدت ، زمان دفع طولانی ، تخلیه ناکامل مدفوع ، احساس سنگینی در کف لگن ،استفاده از دست یا وسیله دیگر جهت کمک به خروج مدفوع و دفع تکه تکه مدفوع اشاره کرد . بسته به شدت بیماری درمانهای متنوعی برای این بیماری وجود دارد که کیفیت زندگی این افراد را میتوان تا حد زیادی بهبود بخشید.

[crum_button label=”مشاوره رایگان با دکتر یوسف فام” icon=”seosight-check-square” icon_position=”right” align=”align-center” color=”primary” size=”medium” _id=”882428″ link=”http://iran-colorectal.com/%d9%85%d8%b4%d8%a7%d9%88%d8%b1%d9%87-%d8%a8%d8%a7-%d8%af%da%a9%d8%aa%d8%b1-%db%8c%d9%88%d8%b3%d9%81-%d9%81%d8%a7%d9%85/|مشاوره رایگان با دکتر یوسف فام|” show_icon=”yes”]

 

4.8/5 - (6 امتیاز)
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
وبلاگ