ارائه تکنیک جدید جراحی لاپاراسکوپی اندومتریوز رکتوم روده برای اولین بار در دنیا در کنگره کولورکتال سویس، در این کنگره که در کشور سویس برگزار شد دکتر حسین یوسف فام به ارائه روش درمان اندومتریوز پرداختند که در ادامه شرح این کنگره معتبر را خواهیم داد.
اندومتریوز یکی از بیماری های مزمن است که می تواند خانم ها را در سنین باروری مبتلا کند، این بیماری یک بیماری مزمن ، خسته کننده و همراه با دردهای زیاد می باشد، البته شدت و حدت آن در افراد متفاوت ممکن است یکسان نباشد در برخی افراد اندومتریوز بسیار شدید و در برخی افراد اندومتریوز علائم مختصری دارد.
اندومتریوز می تواند ارگان های لگنی را گرفتار کند: از جمله هاله پا ، مثانه ، رکتوم (راست روده) ، روده بزرگ و اندومتریوز تخمدان
تشخیص آندومتریوز
تشخیص آندومتریوز با سونوگرافی : سونوگرافی ترانس واژینال و ترانس رکتال توسط رادیولوژیست مجرب امروزه تشخیص اندومتریوز و چسبندگی ها را آسان نموده است و کمتر نیاز به انجام لاپاراسکوپی تشخیصی است.
درمان آندومتریوز
برای درمان ضایعات اندومتریوز که علائم شدیدی در بیمار ایجاد می کند، معمولا مجبور به جراحی و برداشتن ضایعات اندومتریوز هستیم، در بیمارنی که اندومتریوز شدید دارند و ندول های اندومتریوز روده آن ها را گرفتار کرده باشد مجبور به برداشتن قسمتی از روده هستیم، به طور معمول در ضایعات بزرگتر یک قسمتی از روده بطور کامل برداشته می شود و دو سر سالم روده دوباره بهم دوخته می شود که در اصطلاح به آن آناستوموز می گویند.
در مواردی که ضایعه کوچکتر است، سابق براین این ضایعه برداشته می شد و محل آن دوخته می شد که می توانست خطر نشت محل دوخت و دور و همچنین خطر تنگی در روده همراه باشد و همچنین این جراحی زمانبر بوده و امکان آلودگی مدفوعی در لگن ایجاد شود که موجب عفونت های بعد از جراحی می شد. در تکنیکی که برای اولین در دنیا ارائه شد با استفاده از یک استپلر که قبلا یک استپلر شناخته شده ای است و برای پرولاپس رکتوم استفاده می شود، از این استپلر برای برداشتن ضایع اندومتریوز قدام رکتوم استفاده می شود.
این روش در بیش از ۵۰ بیمار در ایران انجام شده و نتایج کاملا رضایت بخش بوده، مدت زمان جراحی کمتر و تنگی ایجاد نمی کنه و همچین خطر آلودگی با مواد مدفوعی وجود ندارد.
